Один із найбільш ходових продуктів, який є буквально у кожному кошику українців, частково подорожчав. Популярні супермаркети на початок серпня оновили цінники на хліб.

Про це свідчать дані порталу "Мінфін". Незважаючи на відчутне подорожчання, деякі види хліба все ж таки стали доступнішими. Так, 300-грамовий буханець житнього Riga Бородиновський коштуватиме українцям 33,35 грн, що на 4,55 грн дешевше порівняно з ціною в червні 37,9 грн.

У мережах Варус його можна купити за 31,9 грн, а в Метро дорожче – 34,8 грн.

Ціни на хліб, скріншот: YouTube

Подорожчання торкнулося пшеничного Царю Хліба, нарізка зросла в ціні майже на 3 грн за буханець вагою 600 грам – з 32,96 грн до 35,93 грн. Нарізка батона Київського також додала у вартості 2,5 грн. За буханець вагою 500 грам доведеться заплатити 27,5 грн.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще
Варто зазначити, що українців ще навесні попереджали про подорожчання хліба. Зокрема, в "Інституті аграрної економіки" говорили, що ціни зростатимуть поступово, але стабільно – приблизно на – 0,5-1% на місяць.

Ціни на хліб. Фото: скрін youtube

Це пов'язано з тим, що в Україні з червня подорожчала електроенергія, а довоєнні ставки ПДВ на пальне повернули. Тобто, ціни зросли на складові собівартості хліба.

Нагадаємо, в Україні падають ціни на олію: скільки коштує популярний продукт у супермаркетах

Раніше ми писали про те, що хамон, червона рибка та фелата: "Новус" приваблює покупців приємними знижками на делікатеси

Як повідомляв Знай.ua, сезон консервації в самому розпалі: скільки українцям обійдуться банки, кришки і ключ для закочення