Міністерство соціальної політики надіслало понад 5,71 млрд грн на виплату допомоги на проживання для ВПО у серпні. Проте частини переселенців виплати скасували. Про це йдеться на офіційній сторінці відомства у соцмережі facebook.

З серпня без виплат на проживання залишаються внутрішньо переміщені українці, які тривалий час перебували за кордоном та не повернулися станом на 1 число цього місяця.

Переселенці. Фото: скрін youtube

"Виплати були припинені тим громадянам, які знаходилися тривалий період за кордоном: мінімум місяць станом до 15 липня і не повернулися в Україну на 1 серпня 2023 року", - йдеться у повідомленні відомства.

За даними Державної прикордонної служби України налічується понад 109 тисяч громадян, яким більше не нараховуватиметься допомога на проживання.

Популярні новини зараз

ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube

У Мінсоцполітики нагадали, що в Україні діють нові виплатні періоди. Так, фінансування допомоги ВПО відбувається 15 і 28 числа щомісяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доповнення до виплат: як українцям зі статусом ВПО подати заявку за гуманітарну допомогу.

Також наш портал інформував, що в Україні приймають заявки на нову фінансову допомогу: хто може отримати близько 90 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, одяг, продукти та набори для гігієни: від українців приймають заявки на гуманітарну допомогу, куди звертатися.