До початку опалювального сезону в Україні залишилось буквально декілька місяців, і нас вже попереджають про те, що до цієї зими потрібно готуватися так само, як і до минулої. Багато хто говорить про те, що цього року українцям так само доведеться стикнутися із тривалими вимкненнями світла.

Стали відомі три сценарії розвитку подій після настання холодів.

Українці без світла, NurPhoto

Про це повідомляє РБК-Україна.

Якщо росіяни не будуть атакувати енергетичну систему ракетами і всі ремонтні роботи будуть завершені, то ймовірність графіків відключенб свтіла вкрай низька.

Популярні новини зараз

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

"За відсутності загроз ми зможемо задовольнити потреби в електроенергії та уникнути глобальних перебоїв", — наголосив голова правління НЕК "Укренерго" Кудрицький.

Магазин без світла, скріншот: YouTube

Однак, такий варіант багатьом експертам здається нереальним, оскільки вони вважають, що росія буде спрямовувати свої ракетні атаки на енергомережі та електростанції.

Зараз важко стверджувати, до яких наслідків призведуть атаки росії, оскільки багато залежатиме від специфіки та місця нападів.

"Важко передбачити, які об'єкти торкнуться", — зазначив Кудрицький.

Постачання нового обладнання в Україну заплановано на цю осінь.

Українці без світла, скріншот: YouTube

На думку Харченка, у разі пошкоджень наявного обладнання, замінити його на нове можна буде приблизно за два тижні.

У держструктурах кажуть, що зараз викликає занепокоєння стан ремонтних робіт на об'єктах енергетики, включаючи станції, що тепло генерують.

У компаніях стверджують, що зараз ремонт електростанцій виконаний належним чином, але реально оцінити їхню якість доволі складне завдання.

Україна без світла, фото Знай.ua

Минулого року взагалі розглядалася загроза повного блекауту та тривалої відсутності електроенергії на більшій частині території нашої країни.

На щастя, експерти вважають цей варіант малоймовірним.

До того ж в українській розвідці не очікують таких самих масованих ударів, як торік.

"Зараз такий результат здається абсурдним, майже як зустріч із динозавром у місті", — заявив директор центру "Психея" Рябцев.

Українці без світла, фото із вільних джерел

Експерт наголосив, що вкрай негативний результат міг би статися лише за умови, що Україна не стала б відновлювати пошкоджені об'єкти, відмовилася б від зовнішньої підтримки та відключила свою систему ППО.

За його словами, на цей час найгіршим розвитком подій може стати повторення стабілізаційних відключень по всій країні, подібних до тих, з якими стикалися українці минулого року.

Раніше ми писали про те, що з'явилися нові причини для відмови у субсидії: українців залишають без допомоги перед опалювальним сезоном

Як повідомляв Знай.ua, КМДА хоче замінити одні пластикові вікна на інші: на це виділяють півмільярда.

Також портал Знай.ua писав, що "Готуємося": в Україні вже розробляють графіки відключення електроенергії