Кабінет Міністрів України розширив список речей, які не можна пересилати через поштові відділення.

Співробітники поштових відділень матимуть повне право вилучати такі предмети з посилок. Дану постанову №958 ухвалив Кабінет міністрів від 8 вересня 2023 року.

посилки

Відповідно до рішення Кабміну, до списку заборон входять наступні речі:

1) продукти харчування зі строком придатності 10 днів та менше, оскільки вони несуть небезпеку для поштових працівників та поштового обладнання. У випадку виявлення їх у відправленні, працівники пошти складають відповідний Акт та можуть їх утилізувати

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Пенсійні виплати українців можуть скоротитися наполовину

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

2) алкогольні напої зі вмістом спирту більш як 8,5%. До цього пункту належать й вироби з тютюну, рідин для електронних сигарет на яких відсутні акцизні марки,

3) під заборону потрапляє й іноземна чи національна валюта.

Якщо у відправленні буде виявлена нацвалюта, то вона буде пересилатися або переказуватися відправнику, але з цієї суми буде мінусуватися вартість доставки валюти до одержувача.

Гроші, гривні: фото informator.ua

В поштових відправленнях по світу, заборонено відправляти особисті документи. Такі як трудова книжка, військовий квиток, дозвіл на вогнепальну зброю та інші. У випадку коли такі речі будуть виявлені, то митні органи будуть вилучати.

Окрім цього не можна надсилати й зброю, речовини, які можуть легко загорітися та будь-які небезпечні предмети. Більш того, якщо в вашому відправленні буде виявлена зброя, патрони боєприпаси або інші подібні речі, то працівники служби зобов'язані викликати поліцію. Тому всі подробиці будуть з'ясовувати правоохоронці.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, "Відпочити від усіх проблем": клієнтка "Укрпошти" підказала, як отримати задоволення в черзі

Раніше портал Знай інформував, "Укрпошта" довела українку багатомісячною доставкою та розкраданням посилок: "Як в радянські часи"

Також наш портал повідомляв, "Укрпошта" бере гроші за експрес доставку, а посилку катають утричі довше: "Шахраї та брехуни"