З 24 лютого 2022 року багато українців були змушені покинути свої домівки через військові дії та переселитися у інші міста.

Вони отримали статус внутрішньо переміщеної особи та мають право отримувати виплату від держави. Виплати для ВПО – фінансова допомога, яка надходить на банківський рахунок кожного місяця згідно з місцем проживання громадянина.

Виплати. Фото: скрін youtube

Міністерство соціально політики повідомляло, що з 1 вересня 2023 року змінилися дати виплати ВПО. З цієї будуть виплачуватися виплати 15 та 28 числа кожного місяця.

Бюджетні кошти ВПО виплачуються Ощадбанком кожен місяць, на основі рестру внутрішньо переміщених осіб.

Популярні новини зараз

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Якщо виникають затримки та кошти не надходять в указані числа, то це, скоріш за все, технічні проблеми, які будуть усунуті найближчим часом. У більшості випадків, виплати проводяться регулярно.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Перед приходом коштів на спеціально оформлені картки, проводяться три етапи. Перше – подання заявки, яке робиться в особистому порядку через ЦНАП, або онлайн через додаток Дія.

Друге – Міністерство соціальної політики проводить обробку реєстрів. Третій, заключний етап – видача коштів на картку користувача. Як тільки Міністерство соціальної політики перерахує кошти в банк, банк відразу ж має перерахувати на картки ВПО.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

Варто нагадати що з 1 серпня цього року допомогу для ВПО було продовжено ще на півроку. Тобто вона буде діяти до січня 2024 року. З цього періоду допомога буде продовжувати виплачуватися для внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Україні. Для продовження виплат ніяких дій громадянам проводити не треба, вони продовжуються автоматично.

Нагадаємо, портал Знай інформував, ООН допоможе українцям пережити зиму: кому буде надана допомога

Раніше на порталі Знай повідомлялося, допомога переселенцям у вересні: у Мінреінтеграції зробили важливу заяву щодо виплат

Також, наш портал інформував, як отримати нову допомогу: українським біженцям за кордоном полегшили життя