Для всіх наших шановних та дорогих читачів, які турбуються за свої платіжки за комуналкою, є цікава історія з Миколаївської області. Дуже рідкісний випадок – суд зайняв бік українки, яку оштрафували після скарги на свій лічильник.

Тут Першотравневий міський районний суд (Миколаїв) зобов'язав місцевий водоканал списати з клієнтки 15 тисяч гриві, які донарахували їй за порушення. Також водоканал зобов’язали сплатити за українку судовий збір.

Про це стало відомо завдяки відкритим матеріалам судової справи №484/1267/23.

Лічильник води. Фото: скрін youtube

Ще в січні 2023 року жінка помітила, що пломбувальний матеріал на лічильнику води перегнив. Цього ж дня вона письмово повідомила водоканал та просила опломбувати лічильник.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Показати ще

"Однак водоканал цього ж дня склав акт № 1121, про порушення Правил користування системами комунального водопостачання та водовідведення у населених пунктах України. В акті зазначено на порушення нею п.2 розділу 4 Правил, а саме про порушення опломбування. На підставі зазначеного акта, їй було донараховано борг на суму 15 238 грн", – йдеться у матеріалах справи.

Лічильники води, фото з вільних джерел

Тобто жінка поскаржилася, що її пломба перегнила, сама викликала комунальників, а вони замість заміни пломби виписали їй штраф.

Жінка подала до суду на комунальне підприємство і вимагала списати всю суму боргу. Суд ухвалив рішення зобов'язати "Первомайськводоканал" списати борг.

"Визнати незаконним донарахування боргу, у сумі 15238 грн, відповідно до протоколу засідання комісії Комунального підприємства "Первомайськводоканал" з розгляду обставин порушення правил користування системами централізованого водопостачання та водовідведення, які були виявлені під час перевірок", – йдеться у рішенні суду.

Нагадаємо, українців закликали перевірити лічильники холодної та гарячої води: щоб не прийшли "космічні" платіжки.

Раніше повідомлялося, що в "Нафтогазі" розповіли, що робити, якщо "Укрпошта" не доставила платіжку за газ: як отримати рахунок.

Також, брати квитанції та бігти на "розбірки"? У "Нафтогазі" розповіли, що робити у разі переплати за газ.