В 2023 році система аварійних відключень світла в випадку обстрілів, буде набагато краще збалансована, ніж рік тому.

Багато об'єктів критичної інфраструктури вже обладнано резервними джерелами живлення. Про це розповів голова Укренерго Володимир Кудрицький в інтерв'ю для РБК-Україна.

Чиновник повідомив, що зараз оновлюють графіки аварійних відключень електроенергії. Цим займається не Укренерго, а місцеві компанії.

Відключення світла. Фото: скрін youtube

За словами Кудрицького, альтернативні джерела живлення зможуть забезпечити не лише стійкість, а й певну "гнучкість", що дасть змогу пристосуватися до відключень світла.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Голова компанії перевірив стан критичної інфраструктури в Київському та ще 16 регіонах України. Саме тому, він стверджує, що в порівняні з ситуацією восени 2022 року, зараз ситуація набагато краща.

Лікарня, фото: скріншот з відео

Окрім цього, очільник Укренерго запевнив, що затверджені графіки відключень електроенергії це лише страховка, а не обов'язкові міри. Українцям потрібно бути готовими до всього, тому Міненерго й розробило графіки.

Рік тому росіяни атакували енергетичні об'єкти в великих містах. В зв'язку з цим основні зусилля на відновлення були спрямовані на значні міські агломерації. Голова правління додав, що дуже важко зрозуміти яку тактику застосовуватимуть росіяни при обстрілах, тому дуже важко спрогнозувати ситуацію.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифів та відключення світла: міністр енергетики розповів, до чого готуватись

Раніше портал Знай інформував, в "Укренерго" розповіли про те, чи готова наша енергосистема до обстрілів

Також наш портал повідомляв, у ДТЕК назвали головну причину, яка може залишити українців без світла: "Можна не зберегти все те, що ми зробили"