Наступна зима може бути складнішою за попередню, але українцям допоможуть пережити опалювальний сезон. Зокрема деякі громадяни отримають грошову підтримку, яку профінансує ООН. Про це йдеться на офіційній сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у Facebook.

На зимову підтримку українців ООН виділяє 123 мільйони доларів. Зазначається, що допомогу у зимовий період планується надати до 900 тисяч українців, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії.

Гроші. Фото: скрін youtube

У Мінреінтеграції наголошують, що до 450 тисяч громадян можуть розраховувати на грошову допомогу, щоб забезпечити витрати на електроенергію та оренду житла для ВПО. Натомість планується роздача обігрівачів, одягу та інших речей для проходження опалювального сезону.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

"Планується роздавати обігрівачі, теплий одяг, матраци та матеріали для утеплення помешкання. Також до пакету допомоги входить надання притулку або сприяння в отриманні тимчасового житла", - йдеться у повідомленні.

Раніше портал Знай повідомляв, допоможуть продуктами та тимчасовим житлом: куди звертатися українцям, які потребують підтримки.

Також наш портал інформував, українцям підвищили розмір грошової допомоги з 1 жовтня: виплачуватимуть по 3600 замість 2200 грн.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, українцям доступна допомога від ще одного фонду: куди звертатися для отримання одягу та побутових речей.