Час настав вкрай неспокійний, і людям треба бути готовими до будь-яких обставин.

Цього разу поговоримо про список речей, які потрібно підготувати під час загрози окупації чи осади. Також це стане в нагоді і на випадки блєкаутів, які цілком можливі з настанням холодів.

Блекаут в столиці. Фото: Youtube

Людям треба бути готовими до всього, незважаючи на контрнаступ ЗСУ, бо невідомо, коли українські захисники зможуть їм допомогти.

Всі сподіваються, що цей список ніколи не стане в нагоді, але, повторимося, настав такий час. На цю тему заговорила адвокат Дарка Озерна.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Усі розуміють, що найкращим результатом із цієї ситуації є втеча вглиб країни, або ж в іншу країну, але не завжди є така можливість, а війна явно не закінчиться найближчим часом.

Тривожний рюкзачок. Фото: скриншот Youtube

Продукти. Це головний компонент із наданого списку, бо харчуватися чимось потрібно, а від окупантів жодної гуманітарної допомоги не діждешся. Вони взагалі вкрадуть те, що у вас є.

Найперше що може стати в нагоді - вуглеводи. Вони є у крупах на кшталт гречки, білого рису, пшона, вівсянки та кукурудзи. Також, не забуваємо про продукти, які довго можна зберігати: рибні та м'ясні консерви, бобові, горіхи чи гриби, соняшникова олія, страви у сухому вигляді, а також хлібці.

Окрему увагу приділіть головному ресурсу енергії людини – вода. Її має бути не менше трьох літрів на одну особу. Ну, і звичайно, трохи солодкого, щоб підняти собі трохи настрій, але знайте, що солодке провокує спрагу.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Аптечка. Це теж вкрай важливо для кожної людини, яка опинилась у подібній ситуації. Бінти, вітаміни, болезаспокійливі, ампули адреналіну, нашатирний спирт тощо.

"Протеїн для спортсменів стане в нагоді тоді, коли їжі мало. Подбай про різні вітаміни групи B, адреналін в ампулах для того, щоб у разі чого приводити когось до тями. Також важливо купити вітамін С, який стане заміною овочів - такі продукти важко дістати під час екстремальної ситуації" , – ділиться Дарка Озерна.

Ціни в аптеці, скріншот з відео

Нагадаємо, що це збереже вам заряд батареї на випадок блекаутів: українці отримали інструкцію, яка потрібна всім.

Раніше ми повідомляли, як розпалити сирі дрова за допомогою простої хитрості: довго поратися не доведеться.