Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є відповідь на дуже важливе питання. Справа в тому, що деякі українці досі не знають, чи можуть надати субсидію, якщо є борги з оплати ЖКП.

З подібним питанням до Пенсійного фонду звертаються багато українців, у відомстві вирішили детально розповісти про те, хто в такому разі можете претендувати на фінансову допомогу від держави.

Про це стало відомо завдяки новій публікації прес-служби Пенсійного фонду України у соціальній мережі Facebook.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Головне питання: у яких випадках може бути призначено житлову субсидію, якщо домогосподарство має заборгованість зі сплати комунальних послуг?

Популярні новини зараз

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Публікація ПФУ, скріншот: Facebook

У Пенсійному фонді зазначили, що житлова субсидія не призначається, у тому числі на наступний період, якщо домогосподарство має прострочену понад три місяці (на дату надання інформації) заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг або витрат на управління багатоквартирним будинком, що виникла протягом трьох років. , та загальна сума якої (на день звернення за призначенням житлової субсидії) перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 грн).

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Якщо документально підтверджено сплату заборгованості або укладено договір про її реструктуризацію, або споживач оскаржив заборгованість у судовому порядку (є ухвала про відкриття провадження у справі) житлова субсидія призначається протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону.

Нагадаємо, солодкого життя не буде: в Україні дорожчають популярні ласощі.

Раніше повідомлялося, купівля валюти, депозит та нове авто: у Мінсоцполітики відповіли з приводу скасування виплат ВПО.

Також, хто не встиг запастися – заплатить більше: ціни на картоплю та цибулю почали лізти вгору.