Незважаючи на те, що гречка має безліч корисних властивостей, їсти її можна не всім. Адже цей продукт також здатний шкодити організму, якщо вживається в їжу дуже часто або у великій кількості.
Фахівці пояснили, що гречкою не слід зловживати, зокрема, жінкам після 40 років.
Вони пояснюють, що в цьому віці їхній організм відчуває особливу потребу в кальції, однак саме цей мінерал може недостатньо повноцінно засвоюватися через частого вживання гречки.
У свою чергу погане засвоєння та нестача мікроелементів впливають на схильність до остеопорозу та хвороб зубів через ослаблення та пошкодження їх емалі, додають лікарі.
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Крім того, улюблена багатьма гречка може нашкодити у разі проблем із травним трактом. Зокрема, лікарі зазначають, що цей популярний продукт може спричинити спазми шлунка та інші дискомфортні явища.
Слід врахувати також інші небезпечні стани, у яких вживання гречки слід мінімізувати і суворо контролювати. Зокрема, йдеться про алергію, гіпертонію, вагітність, ниркову недостатність, виразку шлунка.
Попереджають медики і тих, хто має намір схуднути. В цьому випадку "сидіти на гречці" не варто, тому що така дієта може негативно вплинути на здоров'я.
Нагадаємо, при яких симптомах потрібно бігти до лікарні через можливий рак.
Раніше ми повідомляли, що порадували смакові рецептори – попрощалися зі здоров'ям: від якої їжі краще відмовитись.