На українському ринку спостерігається зниження пропозиції високоякісної картоплі, що призводить до зростання цін на цей овоч.

За інформацією аналітиків проєкту EastFruit, вартість картоплі наразі зросла в середньому на 14% порівняно з попереднім тижнем.

Зростання цін відбувається на тлі відчутного дефіциту якісної продукції, що створює проблеми для оптових компаній та роздрібних мереж у забезпеченні необхідних обсягів для реалізації. У результаті фермери, які володіють запасами високоякісної картоплі, можуть підвищувати ціни, при цьому пропонуючи продукцію за ціною від 16 до 23 гривень за кілограм.

ціни на картоплю у березні 2024 року

Аналітики вказують, що запаси картоплі високої якості в українських господарствах стають все більш обмеженими, у той час як попит на цю продукцію збільшується. Це стає ключовим фактором зростання цін.

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Навіть менш якісна картопля підвищується в ціні на тлі загального дефіциту. Від початку березня 2023 року ціни на картоплю зросли в середньому в 2,8 раза.

Аналітики прогнозують подальше зростання цін на картоплю в Україні, оскільки пропозиція продовжує скорочуватися, що може спонукати збільшення вартості цього овоча на ринку.

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Якщо у вас ще є запас картоплі – мерщій читайте, як зберегти овоч свіжим якнайдовше – вчені порадили, де найкраще зберігати бульбу.

Раніше вважалося, що зберігання картоплі в холодильнику, який відомий як ідеальне місце для зберігання продуктів з метою максимального продовження терміну їх придатності, може призвести до утворення потенційно небезпечної хімічної речовини, тому ми зазвичай тримали наш великий мішок картоплі в шафі. Однак, це часто призводило до того, що картопля проростала раніше, ніж ми встигали її використати, і в умовах зростання вартості життя багато сімей не мають можливості легковажно викидати свої бульби.