Малозабезпеченим громадянам, а також пенсіонерам компенсують частину витрат на комунальні послуги.

Таку програму підтримки затвердили для мешканців Білгород-Дністровського на Одещині. Про це йдеться на facebook-сторінці міськради.

Оплата комуналки у банку. Фото: скрін youtube

Програма передбачає надання грошової компенсації за послуги водопостачання та водовідведення. Отримати допомогу зможуть незахищені верстви населення, зокрема люди похилого віку.

"Затверджено програму на 2024 рік щодо компенсаційних виплат на комунальні послуги, зокрема забезпечення соціально незахищеним мешканцям міста, містянам похилого віку компенсації за послуги з водопостачання та водовідведення", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Комунальні послуги. Фото: скрін youtube

Умови отримання компенсації

Програма підтримки поширюється на громадян, які зареєстровані на території Білгород-Дністровської громади та мають дохід не більше ніж 4000 гривень. При цьому обов'язковою умовою отримання допомоги є відсутність заборгованості за комуналку. Компенсацію можуть надати, якщо є укладений договір про реструктуризацію боргу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, половину сплатить держава: сім'ї з дітьми отримають щедру знижку на комуналку.

Також наш портал інформував, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, можуть бути проблеми із субсидією: комунальники нагадали споживачам про важливу процедуру.