За прогнозами експертів, нові ціни на світло для населення вже не за горами. Енергосистема сильно постраждала від атак росіян і необхідні ресурси для її відновлення. Однак поки що немає точного розуміння, як зміниться тарифікація електрики. Про це йдеться у матеріалі "Мінфіну".

Аналітик Інституту стратегічних досліджень Юрій Корольчук вважає, що в Україні можливе кілька варіантів підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів.

Платіжка за електроенергію. Фото: скрін youtube

Перший сценарій не найхитріший, буде запроваджено новий єдиний тариф - до 3,5 гривні за кожен кіловат.

Другий варіант – диференціація тарифу, залежно від обсягів споживання. Передбачається, що економні споживачі, які використовують до 100 кіловат на місяць, зможуть платити менше, можливо, навіть за соціальним тарифом 1,64 гривні. Водночас для решти тариф буде підвищено до 4 гривень.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

Поки що проводяться розрахунки щодо різних варіантів підвищення, але єдиного рішення ще немає, повідомило джерело "Мінфіну" у профільному міністерстві.

Зазначається, що після нових ударів російських окупантів по енергосистемі влада хоче встановити такий тариф на світло, який дозволив би хоча б мінімально відновлювати обладнання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, від нових платіжок будуть сльози: стало відомо, як може змінитися тариф на електроенергію.

Також наш портал інформував, за прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, можуть бути проблеми із субсидією: комунальники нагадали споживачам про важливу процедуру.