Кожному пенсіонеру індивідуально підвищать розмір пенсійних виплат з огляду на кілька факторів. Нові пенсії почнуть виплачувати вже з червня, заявили у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Українським пенсіонерам, які продовжують працювати, встановлять новий розмір пенсії з урахуванням оновленого страхового стажу та заробітної плати. Отже, для кожного пенсіонера, що працює, підвищення буде індивідуальним.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Перерахунок виплат цієї категорії пенсіонерів розпочався з 1 квітня. Проте нові пенсії почнуть виплачувати лише з червня, але буде враховано різницю недоотриману за квітень та травень.

"Збільшення пенсії визначається для кожного пенсіонера індивідуально, залежно від тривалості страхового стажу і заробітної плати, з якої обчислюється пенсія. Виплата підвищених пенсій відбудеться у червні 2024 р. з урахуванням підвищення за квітень та травень", - пояснили у Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Крім того, українцям нагадали, що цей перерахунок виплат проводиться без особистого звернення пенсіонера. Усі необхідні дані Пенсійний фонд бере із Державного реєстру застрахованих осіб.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія в Україні: як можна змінити вид виплат швидко та без проблем.

Також наш портал інформував, надбавку дадуть після звернення до ПФУ: хтось із пенсіонерів може стати багатшим на 900 грн.

Крім того, ми писали, нещасні 300 гривень і тих можуть не дати: кому не світить вікова надбавка після 70 років.