В Україні продовжується активна робота зі споживачами, які заборгували за комунальні послуги. Зокрема неплатників мотивують віддавати гроші через суд. Про це повідомляє КП "Житомиртеплокомуненерго".

Комунальники проводять роботу із населенням, щоб зменшити заборгованість за надані послуги. Спочатку неплатника інформують про наявність боргу, а якщо реагування немає, то далі – позов до суду.

Борги за комуналку. Фото: Youtube

"Сотні рішень суду вже на виконанні. Після отримання судового рішення, справа передається до виконавчої служби, після чого на боржників очікує арешт банківських рахунків, блокування карток, заборона виїзду за кордон, зупинення відчуження рухомого та нерухомого майна", - кажуть комунальники.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

У "Житомиртеплокомуненерго" пояснили, що критичною може стати навіть заборгованість за два чи три місяці. Якщо споживач протягом цього періоду не платить і не звертається для укладання договору про реструктуризацію, то фахівці підприємства йдуть на "непопулярні" рішення.

Комунальники закликають споживачів не доводити справу до суду, адже у такому разі їм доведеться виплатити не лише суму боргу, а й судові та виконавчі збори.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифів та залучення колекторів: водоканальники анонсували "сюрпризи".

Також наш портал інформував, за ігнорування - покарають: українцям показали, як позбутися проблемних платіжок.

Крім того, ми писали, українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики.