Найближчим часом населення очікує на підвищення тарифів на електроенергію. Хоча точної дати й нових значень тарифів поки не встановлено, вже ясно, що зміни неминучі. Поки що у травні тариф залишається стабільним, становлячи 2,64 грн/кВт-год, але для деяких груп населення це не стосується.

Політики, без сумніву, визнають необхідність коригування тарифів в енергетичному секторі.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Поточна ситуація в енергетиці потребує негайних дій з огляду на руйнівні наслідки агресії ворога, який знищив значну частину енергетичної інфраструктури.

В даний час, завдяки відносній м'якості погоди, національна енергосистема ще тримається, але її стабільність під загрозою через брак ресурсів.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

З наближенням літа та уникненням м'якої погоди енергетична система зіткнеться з ризиком дефіциту енергії, що може призвести до примусових відключень. У такій ситуації підвищення тарифів на електроенергію стає необхідним кроком, оскільки поки що немає альтернативних ресурсів для відновлення системи.

Тарифи на світло, скріншот: YouTube

Проте зміни у тарифах торкнуться не всіх однаково. Частина населення, яка володіє двозонними лічильниками, платитиме за електроенергію за різними тарифами. Для них енергія, спожита вночі, коштуватиме вдвічі дешевше, становлячи 1,32 грн/кВт-год.

Це стимулює ефективне використання енергії у різний час доби та допомагає знизити витрати на електроенергію для цієї групи споживачів.

Нагадаємо, у українці підписалися на ремонт ліфта, а отримали рахунки 500 грн на місяць: "Мабуть, підробили..."

Раніше ми писали, що якість води падає, втрати зростають, на ремонт не вистачає: за що платять українці