Отримання податкової знижки за витрати на навчання не залежить від типу освітнього закладу, у якому навчається особа - у державному, комунальному або приватному. Українці мають можливість повернути частину коштів, які вони витратили у попередньому 2023 році.

У Державній податкової службі розповіли, які документи потрібно подати для отримання цієї пільги. Для цього необхідно надати:

  1. Копію паспорта (1, 2 сторінки та сторінка прописки) студента і одного з батьків, який подає декларацію на отримання податкової знижки.
  2. Копію договору з навчальним закладом.
  3. Квитанції про оплату за навчання за звітний рік.
  4. Документи, що підтверджують ступінь споріднення, такі як копія свідоцтва про народження дитини та свідоцтво про шлюб, якщо подається декларація за чоловіка або дружину.
  5. Копію реєстраційного номера облікової картки платника податків студента і одного з батьків.
  6. Оригінали довідки з місця роботи про нараховану заробітну плату, утриманий ПДФО та суми податкової соціальної пільги за звітний податковий рік.
  7. Реквізити банківського рахунку для перерахування суми отриманої податкової знижки (номер рахунку, найменування та МФО банку).

    Студенти, кадр з відео

Також вказується вартість навчання і розрахунок цієї суми. Податкова знижка на навчання складає 18% від витрачених у попередньому податковому році коштів, тобто від вартості навчання.

Документи можуть бути подані як поштою, так і безпосередньо у центрі обслуговування платників податків.

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Розгляд пакету документів триває протягом шести - десяти днів. Податкова перевіряє всю необхідну інформацію та надає висновки на казначейство. Після цього казначейство перераховує відповідну суму коштів на розрахунковий рахунок фізичної особи, яка подала декларацію.

Цей процес зазвичай займає приблизно шістьдесят днів. Коли кошти надійдуть на рахунок, вони повертаються на картку, яку особа вказала у своїй заяві.

Нагадаємо, В Україні розробляють новий військовий квиток: важливі зміни

Також ми повідомляли, що До військкомату йти не обов'язково: як оновити свої дані в ТЦК, навіть сидячи вдома

Раніше ми розповідали Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду