У Норвегії існує програма тимчасового захисту для людей, які переслідуються або перебувають у небезпеці у своїй країні. Це може бути актуально для українців, які залишили Україну через війну з росією.

Така програма надає можливість отримати дозвіл на перебування в Норвегії на один рік з можливістю подальшого продовження.

Українські біженці, фото nashemisto

Проте не всі українці, які звертаються за допомогою до Норвегії, можуть отримати цей захист. Наприклад, ті, хто залишив Україну до початку повномасштабної війни, можуть не бути включені до цієї програми, оскільки їхня потреба в захисті може бути меншою.

Українці, які звертаються за захистом в Норвегії, проходять індивідуальний оціночний процес. Влада Норвегії заздалегідь попередила, що вони будуть ретельно розглядати кожну заяву, звертаючи особливу увагу на тих, хто приїжджає з регіонів України, які вважаються менш небезпечними або "безпечними".

Популярні новини зараз

Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень

Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Українські біженці, скріншот: Youtube

Військовий призов або участь у військових діях не автоматично гарантує отримання захисту в Норвегії. Однак у кожному конкретному випадку буде проведено окремий аналіз ситуації.

За останній період, кількість українців, які подали заявки на отримання такого захисту в Норвегії, значно зросла і вже перевищує 77 тисяч.

Нагадаємо, українців виселяють з Європи на користь біженців із Сирії, Туреччини та Афганістану: влітку вже мають "забратися"

Раніше ми писали про те, що Німеччина припинить приймати біженців: як зміниться життя українських мігрантів

Крім того, Знай.ua повідомляв, оформлення документів, пошук житла та продуктові набори: як переселенцям отримати допомогу