Для всіх наших шановних читачів, котрі уважно стежать за цінами на важливі продукти харчування, є дуже важлива інформація. На жаль, на всіх нас очікує зростання цін на хліб. Причини – підвищення вартості зернової сировини та електроенергії.

Втім, конкретних термінів цього не можуть назвати поки що навіть учасники ринку. Про це повідомив керівник Спілки "Мукомоли України" Родіон Рибчинський.

За його словами, подорожчання може статися "як завтра, так і за два тижні".

Ціни на хліб. Фото: скрін youtube

"Хліб реалізується не з лотка, а в першу чергу через великі торгові мережі. У договорах з мережами чітко проговорено період, коли можна змінювати ціни. Так само і у борошномелів є договори з виробниками хліба і торговими мережами. Але, на жаль, слід очікувати подорожчання Сировина в собівартості борошна становить 90%, а електроенергія – до 6%, тобто вони її фактично і формують”, – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

Новий порядок мобілізації: багатьох чоловіків перестануть "бусифікувати" ТЦК

Літо перейде в морозну зиму: погодні аномалії в Україні продовжаться - синоптик

Бронювання не захистить: кого можуть мобілізувати прямо з ТЦК

Показати ще

Ціна на хліб в Україні

При цьому він наголосив: основною ж причиною майбутнього підвищення цін на хліб є зростання вартості сировини. Справа в тому, що зараз, за ​​словами Рибчинського, за пшеницею другого класу дуже мало пропозицій, а ті, які все ж таки є – дуже дорогі.

У той же час, дорога пшениця змушує борошномель підвищувати вартість борошна. Що, відповідно, впливає вартість кінцевого продукту. Втім, як саме зростуть ціни, сказати, за словами Рибчинського, зараз важко.

Нагадаємо, полиці у магазинах спорожніють? Чому хліб може стати дефіцитним продуктом.

Раніше повідомлялося, грудинка – 159 грн, а шашлик вже по 230: в Україні змінилися ціни на свинину та сало.

Також, горошок подорожчав на 5 гривень, а кукурудза подешевшала на 30 копійок: скільки коштують ці консерви в українських супермаркетах.