У липні та серпні ситуація з відключеннями світла стане складнішою через продовження ремонтів на атомних станціях і спеки, попередив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук в інтерв'ю Громадському радіо.

За його словами, у літні місяці зросте споживання електроенергії через спеку. Зараз зимовий пік споживання дорівнює літньому піку до початку обстрілів у березні 2022 року.

Вуличне освітлення / фото: Pixabay

У наступні місяці ситуація стане ще складнішою, бо ремонти атомних блоків ще не буде завершено. Додаткова генерація на ТЕС і ГЕС також зможе повністю задовольнити попит, оскільки ці станції відновлюються після тривалих обстрілів.

Через спеку споживання електроенергії зростатиме, що призведе до збільшення кількості відключень світла. Якщо зараз це одне-два відключення, то влітку їх може бути три-чотири, а тривалість відключень збільшуватиметься.

Популярні новини зараз

Магнітні бурі у липні: українців чекає дуже важкий місяць

Перспективи похмурі: як Україна планує вийти з енергетичного глухого кута

Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку

Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ

Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Це означає, що кількість годин з електрикою на добу зменшуватиметься, пояснив Сахарук:

"Не буде можливості задовольнити попит за допомогою додаткової генерації ТЕС та ГЕС, тому що вони відновлюються після тривалого обстрілу.У той же час, через спеку споживання зростатиме і це означатиме, що кількість черг на відключення світла буде не одна, дві як зараз, а можливо три чи чотири. Тривалість вимкнень зростатиме. Тобто кількість годин на добу протягом яких буде світло зменшуватиметься".

Нагадаємо, з умма в платіжці не збігається з рівнем споживання: у YASNO розповіли, що робити

Раніше ми писали про те, що у українців заохочують до встановлення вітрових електростанцій: як це зробити

Крім того, Знай.ua повідомляв, що відсутність світла порушує роботу банків і нерви громадян: як вирішити найчастіші проблеми.