Кабінет Міністрів України схвалив план із забезпечення водою регіонів, що постраждали від війни, який буде реалізовано до 2030 року. Ця програма важлива, тому що попередні подібні ініціативи в Україні було виконано лише на чверть. На цей раз все має бути інакше.

Програма фінансуватиметься міжнародними партнерами (57%), державою (37%) та місцевими бюджетами (6%). Вона охопить 9 областей, включаючи Донецьку, Херсонську та Одеську.

Про це повідомили у Міністерстві захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України.

Річка Дунай, фото Sputnik8

"Документ є революційним не лише через виклики забезпечення фронтових регіонів водою. Востаннє така програма в Україні діяла у 2012-2021 роках і була виконана лише на 27%. Сьогодні немає права на повільний рух до “ хорошому” стану вод. Нова програма передбачатиме фінансування за рахунок міжнародної допомоги – 57%, державної – 37% та місцевих бюджетів – 6%”, – сказав Міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

У рамках програми планується будівництво систем водозабезпечення, ремонт гідротехнічних споруд та розчищення річок. Також залучатиметься підземна вода для створення резервних джерел.

Руслан Стрілець додав, що реалізація програми не лише вирішить проблему водопостачання, а й створить нові робочі місця у регіонах, що постраждали. Він наголосив, що це важливий крок для України та демонстрація комплексного підходу до управління водними ресурсами.

А ми нагадуємо, що грабіжницькі тарифи можна оскаржити: як боротися з подорожчанням комунальних послуг

Раніше ми писали про те, що українцям виставляють завищені рахунки за газ, світло та воду: що робити, щоб не платити зайве

Крім того, Знай.ua повідомляв,"відрізана" послуга – не найстрашніше: як в Україні почнуть карати комунальних боржників