Деякі українці можуть отримувати рахунки за воду із сумою, яка перевищує реальний обсяг споживання. Фахівці КП "Київводоканал" назвали одну з найпопулярніших причин завищених платіжок.

Найчастіше зайві цифри в рахунках за комуналку - "заслуга" споживача. Такі неприємності виникають, якщо не передавати актуальні показники лічильників або робити це невчасно.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

"Якщо ви забули чи не встигли передати показники вчасно, в цьому місяці нарахування буде здійснено за середніми показниками ваших лічильників за попередні періоди. Але якщо ви не передаватимете дані довгий час, це може призвести до невірних нарахувань", - пояснили у водоканалі.

Лічильники води, фото Знай.ua

Популярні новини зараз

На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа

Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії

Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

Наприклад, кияни, які не передали показники квартирних лічильників до 31 липня, можуть отримати платіжки за воду та каналізацію, розраховані на підставі даних про споживання за попередні періоди.

У "Київводоканалі" нагадали, що облікові бази для прийому показників відкриваються щомісяця з 10 числа до останнього дня місяця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, тариф на холодну воду може зрости вдвічі: кому зі споживачів готувати гаманці.

Також наш портал інформував, вода дорожчає на 32%, каналізація – на 29%: споживачів поставили перед фактом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте ще більше грошей на комуналку: планується підвищення тарифів на вивіз сміття.