Мер Києва Віталій Кличко знову озвучив терміни відкриття перегінного тунелю між станціями метро "Либідська" та "Деміївська" на синій лінії.

За його словами, якщо все піде за планом і не буде жодних непередбачених проблем, тунель почне працювати на початку вересня. Кличко навіть сказав, що випробування мають розпочатися найближчими тижнями, а сам тунель відкриється для пасажирів у вересні.

Віталій Кличко перевіряє тунелі Києва / фото: BBC

"Я сподіваюся, через кілька тижнів вже почнуться випробування тунелю, і на початку вересня ми зможемо відкрити рух транспорту на Теремки, і метрополітен знову зможе працювати – це ключове питання, яке на сьогоднішній день цікавить мешканців цього району. Зараз ми сподіваємося, що форс-мажорних обставин не буде, все йде за планом, і, як я минулого разу озвучував, і ще раз знову запитував у підрядників – вони кажуть, що на початку вересня рух метрополітену ми зможемо відновити", – сказав Кличко.

Цікаво, що ведучий на муніципальному телеканалі був такий здивований цими термінами, що перепитав Кличка. Це було зрозуміло, адже в минулому мер уже називав схожі терміни, і за цей час у метро сталося кілька значних подій, зокрема розслідування аварії.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема

Показати ще

Київський метрополітен. Фото: 5 канал

Спочатку терміни відкриття тунелю постійно змінювалися. Коли аварія сталася у грудні 2023 року, говорили про те, що ремонт триватиме півроку, що означало відкриття у червні 2024 року. Потім термін зміщувався, і тепер новий орієнтир – початок вересня.

Тож поки що киянам залишається чекати та сподіватися, що у вересні метро знову запрацює без додаткових затримок.

Нагадаємо, у високі тарифи "Укрзалізниці" руйнують українські дороги: експерт попередив про катастрофу

Раніше ми писали про те, що Кличко потрапив у міжнародний скандал: "Активно промиває людям мізки"

Крім того, Знай.ua повідомляв, 8 років, 15,6 млн. євро та 65% готовності: коли Львів нарешті закінчить свій сміттєпереробний завод