Сьогодні, 21 листопада, в Україні святкують День Гідності і Свободи. Цього року відзначають вже шосту річницю подій на Майдані, які стали початком Революції Гідності. Євромайдан і його силовий розгін був тим поштовхом, який запустив механізм народного повстання.

Для України Революція Гідності стала переломним моментом, що багато в чому визначив її подальшу долю і вектор зовнішньополітичного розвитку. Трагічні події тих днів 2013 року назавжди залишаться в пам'яті українців, що шанують жертву тих, хто віддав свої життя заради майбутнього своєї країни.

Зеленський відвідав сквер на вулиці Небесної Сотні

Сьогодні президент Володимир Зеленський відвідав сквер на вулиці Небесної Сотні (колишній Інститутській) в Києві та вшанував пам'ять загиблих мітингувальників. Він заявив, що винні в тих кривавих подіях обов'язково повинні понести покарання, а розслідування загибелі Героїв Небесної Сотні повинно бути доведено до кінця. Крім того, глава держави перевірив, як просувається будівництво музею Революції Гідності.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Додамо, що в ці дні почалася не тільки Революція Гідності в 2013 році, але і Помаранчева революція в 2004 році. Винуватців загибелі людей на Майдані взимку 2014 року, а також тих, хто розганяв студентів у жовтні 2013 року, при президенті Петра Порошенку так і не покарали, незважаючи на всі обіцянки.

Нагадаємо, що вихідним День Гідності і Свободи в Україні не є. Згідно ст. 73 Кзпп 21 листопада не є одним з офіційних неробочих днів в Україні.

Як повідомляв Знай. ua, доктор Комаровський сказав, чому не пробачить політикам ошуканий Майдан. Відомий педіатр зазначив, що ніколи не пробачить обманутого довіри людей.

Також Знай. ua писав, що з нагоди річниці Майдану в Києві зберуть найкращих снайперів країни. Провідні стрілки України змагатимуться за першість.