Князівство Київська Русь – це єдине місце в Україні, де проходять змагання з цього найдавнішого бойового мистецтва – верхової стрільби з лука, що має повне право вважатися традиційним українським. Унікальність цього виду спорту полягає в поєднанні спортивного азарту, яскравих історичних костюмів, грації коней і романтики давнини, що не залишить байдужим нікого.

24 і 25 жовтня з усієї України до Князівства з'їдуться спортсмени-віртуози світового рівня, щоб змагатися у влучності стрільби з традиційного (історичного) лука верхи на конях, на повному скаку. Це неймовірно складне завдання для учасників змагань, але в той же час, азартне і захоплююче видовище для глядачів!

Парк Київська Русь

Українці-русичі знайомі з верховою стрільбою з лука з більш ніж тисячолітньої давнини. Прекрасно володіли даним бойовим мистецтвом і активно розвивали його скіфи, сармати, народи, що населяли Київську Русь, козаки Запорізької Січі тощо. В світі верхова стрільба з лука надзвичайно популярна. Команди кінних лучників є в більше ніж 60 країнах світу.

Особливістю змагань з верхової стрільби з лука є відсутність поділу на чоловічі та жіночі категорії. Тут панує повна гендерна рівноправність. Цей вид спорту поєднує історичні традиції з найсучаснішими тенденціями, тому він надзвичайно популярний за кордоном.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Змагання кінних лучників пройдуть у декількох стилях, які використовувалися в Київській Русі й Азії у середні віки. На учасниках змагань будуть історичні вбрання та легкі обладунки. Обов'язкова вимога - використання історичної зброї: традиційних лука і стріл із натуральних матеріалів, виготовлених за стародавніми технологіями.

Парк Київська Русь

Конкуренція між учасниками буде жорсткою, адже переможці отримають можливість представляти нашу країну на міжнародних змаганнях.

Спортсмени та актори-каскадери виступатимуть у тандемі з кіньми рідкісних стародавніх порід, зібраних з усього світу в Княжій стайні. Гості можуть підійти до цих унікальних тварин, погладити їх, сфотографуватися та здійснити прогулянку верхи або в екіпажі.

У перервах між змаганнями на відвідувачів чекає цікава пізнавальна програма на історичну тематику з кінними виступами та традиційними давньослов’янськими забавами. Мешканці Древнього Києва запросять гостей взяти участь у цікавих конкурсах, іграх і танцювальних флеш-мобах.

Також гості Князівства побачать показові виступи акторів-каскадерів кінно-трюкового театру Древнього Києва з віртуозного володіння різними видами середньовічної зброї. Кульмінацією програми стане стрільба палаючими ядрами з величезного метального знаряддя требушету.

Гості Древнього Києва зможуть відвідати музеї та експозиції, пролетіти на канатному спуску над Лісовим озером, постріляти з лука в середньовічному тирі, викарбувати монету, перевдягнутися в костюми часів Київської Русі, зробити своїми руками сувенір на майстер-класах з народних ремесел або вибрати вже готовий на ярмарку майстрів або в крамниці, завітати до знахарки-волхвині та доторкнутися до древніх таємних знань.

Відпочити та насолодитись співом птахів можна біля мальовничого Лісового озера. Підкріпитися можна буде смачними стравами з вогню, приготованими княжими кухарями. Охочі продовжити відпочинок можуть залишитися на ніч (за умови попереднього бронювання).