На вулицях Києва поступово з'являється нова дорожня розмітка. Як обіцяють комунальники, вона впорядкує рух на перехрестях і дисциплінує іноді хаотичну манеру водіння столичних водіїв. Однак, одна з чергових розміток в центрі міста, нанесена для врегулювання дорожньої ситуації, тільки посилила її. Подробиці дізнавалися журналісти програми "Джедаї" на каналі 2+2.

Відео можна переглянути по посиланню.

Дорожня розмітка, фото: скріншот з відео

У Шевченківському районі столиці на Кудрявському узвозі зміна організації дорожнього руху перетворила звичний маршрут водіїв на справжнє випробування. Як правильно проїхати між Кудрявським узвозом та вулицею Січових Стрільців водії не знають, адже одна частина нової розмітки з'явилася, а інша — ні. Крім того, не вистачає і потрібних знаків.

Експерт з ПДР зазначив: за якими правилами рухатися водіям на такому перехресті, поки невідомо.

Популярні новини зараз

Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї

Кого не мобілізують до армії: перелік професій

Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти

Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень

Показати ще

Дорожня розмітка, фото: скріншот з відео

"Кожен водій тут правий по-своєму. Як у разі зіткнення поліція зможе оформити ДТП і визначити винуватця – незрозуміло. Водій з одного боку перехрестя буде правий, водій з іншого – теж, щодо того, як вони рухаються один до одного", - зазначає Олександр Кириленко, експерт з правил дорожнього руху.

У КМДА пояснюють, що в столиці змінюють схему організації дорожнього руху, щоб облаштувати зони підвищення безпеки руху і боротися з несанкціонованим паркуванням автомобілів в межах перехресть і на підходах до нього. Запевняють: плутанина закінчиться, коли облаштування перехрестя завершать повністю. Крім того, кільцева розв'язка буде обладнана з використанням фігурних елементів мощення, а також велосипедних смуг.

Дорожня розмітка, фото: скріншот з відео

Новий "коробчастий" тип розмітки, що з'явився восени минулого року на центральних вулицях Києва, широко використовується в Європі. Такий метод допомагає впорядкувати ширину проїжджої частини, позначає ділянку дороги, на який заборонений в'їзд під час пробки, і контролює рух транспорту.

Також, днями кияни стали свідками того, як комунальні служби Дарницького району столиці асфальтували вулицю прямо під час снігопаду. Якість відремонтованого дорожнього покриття перевірили журналісти програми "Джедаї" на каналі 2+2.

Ремонт асфальту, фото: скріншот з відео

Відео можна переглянути по посиланню.

Робітники Київської дорожньої служби взялися укладати асфальт на ділянці дороги в Бортничах по вулиці Автозаводській, яка перебувала під шаром снігу і льоду, незважаючи на абсолютно несприятливі для проведення робіт погодні умови.

Журналісти програми "Джедаї "подивилися, як "прижився" новий асфальт, і перевірили тільки відремонтовану вулицю. Не протримавшись і доби, покриття почало розповзатися і покриватися слідам від протекторів шин.

Ремонт асфальту, фото: скріншот з відео

На розбиту вулицю Автозаводську водії скаржаться роками. Дорога на цьому відрізку шляху давно потребує капітального ремонту, а ямкові латки, виконані без дотримання норм, ніякого результату не дають.

Ремонт асфальту, фото: скріншот з відео

"Тут потрібно повністю знімати старий шар асфальту і прокладати новий. Бажано врахувати, що по дорозі постійно їздять вантажні машини. Отже, потрібна додаткова подушка", - коментує водій столиці.

За інформацією КП "Київавтодор", асфальтування дороги проводилося відразу після повного очищення ділянки від снігу і його висушування. Однак очевидці, яким вдалося зафіксувати роботу комунальників, запевняють: дорогу ніхто не розчищав, а асфальтобетонну суміш стелили просто на сніг.

Ремонт асфальту, фото: скріншот з відео

Зауважимо, при ремонті доріг використовують два основні методи: холодний і гарячий. Якщо температура повітря досить низька, використовують холодний метод. Він більш простий, швидкий і дешевий. Найголовніше правило цього методу-ретельно висушений, підготовлений і очищений від снігу і льоду ділянку. Якщо дорога залишається мокрою - це грубе порушення технології, оскільки асфальт у волозі не приживається.

Нагадаємо, українці поскаржилися на розбиту дорогу, яка 30 років псує їм життя. Майже все літо дорогу ремонтували, але через кілька місяців стан її став ще гіршим

Раніше Знай писав, у Харкові встановлять 1000 "розумних камер" на дорогах: як вони працюватимуть і що зміниться для водіїв.

Також Знай повідомляв, українцям пропонують елітний позашляховик Lexus за 3 мільйони- "подарунок для кума, коханки, друга"