В Україні прогнозують кардинальні зміни на ринку картоплі. Очікується, що ситуація може суттєво змінитися вже у найближчі тижні.

Згідно з прогнозами аналітиків проєкту "АПК-Інформ: овочі та фрукти", ціни на картоплю знижуватимуться тільки до певної межі. Це триватиме до того часу, поки виробники реалізують неякісну картоплю.

Зазначається, що впродовж минулого тижня картопля в Україні дешевшала, адже пропозиція на ринку досить велика. Головною метою продавців аналітики називають бажання якомога скоріше реалізувати наявні обсяги картоплі. Адже якість більшості запропонованої продукції доволі низька.

Картопля на ринку. Фото: скриншот Youtube

Така ситуація спровокувала населення зробити зимові запаси картоплі, навіть попри її низку якість. Фахівці застерігають, що це поспішне рішення може виявитися хибними, адже запаси неякісної картоплі не зберігатимуться довго.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Крім того, фахівці звертають увагу на те, що збір картоплі минулого тижня супроводжувався дощами й високою вологістю ґрунту. Вони пояснюють, що зібраний в таких умовах урожай, навряд чи збережеться у належній якості хоча б до кінця першої половини поточного сезону. Тим більше якщо він не оброблений достатньою кількістю ЗЗР.

Тому аналітики вважають, що коли продавці завершать реалізацію неякісної картоплі, вона з високою ймовірністю почне дорожчати.

Ціни на картоплю, скріншот з відео

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз