Ці прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями навіть в екстремальних умовах і без дорогих магазинних засобів, будуть корисними для кожного.
Адже дуже часто на поверхні духовки після приготування страв залишаються жирні сліди, а також залишки їжі, що пригоріла. То ж варто взяти собі на замітку спосіб, як почистити духовку від жиру та нагару за 5 хвилин.
Вам знадобиться наступне:
- харчова сода (1 невелика пачка);
 - 150 мл оцту;
 - 100 мл води.
 
Як використовувати соду для очищення духовки
Україну накриє мокрим снігом: синоптикиня розповіла про швидке похолодання до -12, коли готувати шапки
Банки почнуть блокувати пенсійні картки: стареньких попередили про нові обмеження
Дітей у школах оцінюватимуть по-новому: що зміниться
Карткові перекази за новими правилами: кого банк відправить у "чорний список"
Спершу потрібно змішати в мисці харчову соду та воду до стану густої каші. Після цього додаємо оцет та ретельно перемішуємо. Наносимо суміш на дверцята та решітку духовку, а також у тих місцях, де є нагар та жир.
Далі на решітку потрібно поставити жароміцну форму і вилити в неї масу, що залишилася. Після цього розігріваємо духовку до температури 100°С і залишаємо на 40-45 хвилин. Коли мине цей час духовку вимикаємо. Потрібно почекати, поки вона охолоне. Після цього прибираємо залишки жиру та суміші чистою вологою ганчіркою.
Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити
Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо
Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову