Ці прості лайфхаки, за допомогою яких можна впоратися з побутовими завданнями навіть в екстремальних умовах і без дорогих магазинних засобів, будуть корисними для кожного.
Адже дуже часто на поверхні духовки після приготування страв залишаються жирні сліди, а також залишки їжі, що пригоріла. То ж варто взяти собі на замітку спосіб, як почистити духовку від жиру та нагару за 5 хвилин.
Вам знадобиться наступне:
- харчова сода (1 невелика пачка);
- 150 мл оцту;
- 100 мл води.
Як використовувати соду для очищення духовки
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Спершу потрібно змішати в мисці харчову соду та воду до стану густої каші. Після цього додаємо оцет та ретельно перемішуємо. Наносимо суміш на дверцята та решітку духовку, а також у тих місцях, де є нагар та жир.
Далі на решітку потрібно поставити жароміцну форму і вилити в неї масу, що залишилася. Після цього розігріваємо духовку до температури 100°С і залишаємо на 40-45 хвилин. Коли мине цей час духовку вимикаємо. Потрібно почекати, поки вона охолоне. Після цього прибираємо залишки жиру та суміші чистою вологою ганчіркою.
Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити
Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо
Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову