Для наших читачів, котрі під час походу до магазину уважно стежать за цінами на головні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що у середині травня ціни на свинину знову зросли.
Протягом місяця деякі види м'яса подорожчали на понад 10 гривень, а от кілограма сягає 244 гривень. Також продовжує дорожчати домашнє сало, а ось солоне – подешевшало.
Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin, пише "Хвиля".
Вартість свинини
У травні порівняно з квітнем ціна грудинки зросла з 181,65 грн/кг до 185,50 грн/кг. Лопатка подорожчала з 183,64 грн/кг до 185,07 грн/кг.
Мінімальні пенсії з 1 липня: чи збільшать виплати пенсіонерам
"Критична" сума – 5000 гривень: банки встановлюють тотальний контроль за клієнтами
Успадкували житло — залишитесь без копійки: коли держава покарає за отриману нерухомість
Злидні за межею виживання: пенсіонери отримують копійки, яких ледь вистачає не померти з голоду
Вартість черевця зросла з 176,67 грн./кг до 182,21 грн./кг, ребер – з 177,19 грн./кг до 177,49 грн./кг, а шашлику – з 191,66 грн./кг до 196,26 грн/кг.
Найдорожче на середину травня ошийок. Ціна за кілограм у квітні становила 233,67 грн., а цього місяця в середньому становила 244,77 грн. Тобто за місяць цей вид м'яса подорожчав на понад 10 гривень.
Скільки коштує сало
Вартість домашнього сала у супермаркетах зросла на 5 гривень. У квітні кілограм обходився в середньому 180,33 грн., а на середину травня становила – 185,00 грн. У той же час солоне сало подешевшало – з 261,27 грн./кг до 256,30 грн./кг.
Нагадаємо, час хороших знижок: українські супермаркети поділилися новими цінами на соняшникову олію та яйця.
Раніше повідомлялося, що дорожчає зі швидкістю світла: українців приголомшили новими цінами на моркву, майже дефіцитний овоч.
Також, супермаркети перерахували ціни на часник, зелену та ріпчасту цибулю: скільки доведеться заплатити.