Уряд України ухвалив рішення про серйозне підвищення соціальних виплат для певних категорій громадян, пообіцявши підвищити їх у кілька разів.

Одним із ключових моментів стало рішення про підвищення пенсій. Громадянам, чиї пенсії не перевищують прожитковий мінімум, надається значне збільшення – на 50%.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

У такий спосіб пенсіонери зможуть відчути себе комфортніше і менше страждатимуть з питань фінансів. Пенсії ж для громадян, які отримують пенсії вище за прожитковий мінімум, підвищуються на 30%.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Важливим аспектом стане також збільшення виплат для багатодітних сімей. Тепер сума допомоги залежить від кількості дітей у сім'ї, що створює більш справедливу систему підтримки.

Пільги багатодітним сім'ям: фото facebook

Наприклад, багатодітні сім'ї з трьома дітьми отримають збільшення на 20%, а для тих, хто має чотирьох або більше дітей, допомога збільшиться на 35%. Тож незважаючи на все, що кажуть, рівень життя піднімається.

Особи з інвалідністю також отримають значне підвищення виплат, що варіюється залежно від ступеня інвалідності від 10% до 25%.

Це рішення спрямовано поліпшення матеріального становища цієї категорії громадян, і забезпечення додаткових коштів задоволення їх особливих потреб.

Нагадаємо, українці можуть збільшити розмір майбутньої пенсії навіть після звільнення: у ПФУ розповіли деталі

Раніше ми писали про те, що працюватимуть до перших потуг: що змінилося для вагітних українок

Крім того, Знай.ua повідомляв про лютийські пенсії: які виплати чекають в останній місяць зими