Деякі українські пенсіонери можуть стати багатшими на 900 гривень, отримавши щомісячну надбавку до виплат. Надається такий бонус лише після особистого звернення до органів Пенсійного фонду. Про це повідомляється на сайті відомства.

В Україні пенсіонери можуть отримувати різноманітні бонуси до основного розміру пенсії. Деякі доплати можна отримати по досягненню певного віку, а інші – у разі відповідності певним критеріям.

Отримання пенсії. Фото: скрін youtube

Так, деякі пенсіонери мають змогу подати заяву до ПФУ на призначення надбавки за станом здоров'я. На даний момент розмір бонусу складає 944 гривні. Він періодично змінюється, адже залежить від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Основні критерії отримання надбавки:

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще
  • пенсіонер віком від 80 років та старше;
  • проживає сам і потребує постійного догляду за станом здоров'я;
  • немає родичів, які б забезпечити належний догляд;
  • отримує пенсію за віком.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

При зверненні до Пенсійного фонду за доплатою знадобиться надати документ, який підтвердить, що пенсіонер дійсно потребує постійного догляду через стан здоров'я.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонери залишаться без виплат? Через одну просту "помилки" українці можуть позбавити себе допомоги.

Також наш портал інформував, ці документи розглянуті не будуть: у ПФУ попередили українців про субсидії, не допустіть помилки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пенсії легко можна збільшити: у ПФУ розповіли про унікальну можливість для людей похилого віку.