Одним із найкращих натуральних засобів від безсоння лікарі називають банани. можна спробувати подолати у такий простий спосіб.

Дієтолог Олена Доронкіна пояснила, як це працює, а також назвала часті причини безсоння. Зокрема, серед них – робочі навантаження, стрес, виснаження ресурсів організму.

Сон, людина, що спить. Фото: Знай.ua

Медик зазначає, що харчові звички людини та її повсякденний раціон теж впливають на здатність швидко засипати і на міцність сну.

"Швидкоїжа, жирна і солодка їжа перешкоджають попаданню кисню в мозок - до ранку людина може прокидатися втомленим саме через свій раціон", - розповіла Доронкіна. Олена Доронкіна

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Фахівець заспокоїла, що існують продукти, які допомагають рідше страждати на безсоння. Це, наприклад, банани, що містять триптофани. Вони стимулюють виділення мелатоніну – гормону, завдяки якому відбувається засипання. Крім того, у бананах є магній та калій, що розслаблює м'язи тіла.

Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay

Крім бананів, вироблення гормону сну мелатоніну активує мигдаль. Від безсоння допомагає також і червона риба, яка дає організму вітамін В6, що покращує сон.

Для засипання корисно пити також молоко. Адже склянка цього напою незадовго до сну насичує організм триптофаном і кальцієм, що сприяє виробленню гормону сну.

хліб і молоко

Нагадаємо, що заспокоїть нерви та вбереже хвороб: названо корисний напій, який коштує копійки.

Раніше ми повідомили про ризик серцево-судинних захворювань: у МОЗ повідомили, як оцінити ймовірність виникнення хвороб серця .