На деяких споживачів може чекати "подарунок" у вигляді космічного рахунку за використану електроенергію. Кого і чому можуть "роздягнути як липку", пояснили фахівці АТ "Вінницяобленерго".

В Україні зустрічаються несумлінні споживачі, які з метою заощадити гроші споживають електроенергію в обхід приладу обліку. Крадіжка електрики дуже швидко виявляється енергетиками, а покарання для таких громадян є дуже фінансово витратним.

Електроенергія. Фото: скрін youtube

Так, фахівці обленерго попереджають, що споживачі, які будуть спіймані на крадіжці світла, будуть змушені розрахуватися за спожиті кіловати за цінами вищими за ринкові.

Наприклад, якщо чесний споживач платить за фіксованим тарифом 2,64 гривні за кВт/год, то для порушника цінник буде в рази вищим – до 8,79 гривні за кВт/год.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Повірка електролічильника. Фото: скрін youtube

"Споживачі, які наважились на порушення правил роздрібного ринку електричної енергії (крадіжку), не просто розрахуються за крадене, а ще й заплатять за ціною, що вище ринкової. Для побутових споживачів ціна виходить майже втричі вища – не 2,64 грн./кВт*год, а від 6,03 до 8,79 грн./ кВт*год", - йдеться у повідомленні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, камінь із плечей: хто зі споживачів може не передавати показники електролічильника.

Також наш портал інформував, від цього залежать цифри у ваших платіжках: працівники обленерго попередили споживачів.

Крім того, ми писали, плату за роздруківку та доставку платіжок пропонують "повісити" на споживачів: у YASNO зробили заяву.