Українцям не можуть відключати за борги централізоване опалення, проте комунальникам дозволено застосовувати інші санкції, наприклад нараховувати пеню. Про це "Суспільному" розповіла заступник начальника "Хмельницьктеплокомуненерго" Світлана Остапюк.

Представниця комунального підприємства розповіла, що більшість споживачів платять за послуги теплопостачання та гарячу воду вчасно. Однак у тих 10%, хто не платить, нагромадилося боргів на 200 мільйонів гривень. Це лише у Хмельницькому.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

Зазначається, що відключати тепло за борги комунальники не можуть, але законом дозволено накладати інші санкції. Так, тим, хто прострочив платіж або накопичив борг, можуть нараховувати пеню на загальну суму заборгованості.

"На жаль, ми не можемо відключати своїх споживачів від централізованого опалення – заборонено законодавством, але пеню можемо нараховувати. Починаючи з березня можемо розглядати можливість нарахування пені споживачам, які несвоєчасно сплачують", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Рахунки за опалення. Фото: скрін youtube

Пеня за несплату комуналки становить лише 0,01%, але накладається на всю суму боргу щодня. Загальний розмір пені не може перевищувати розміру боргу.

Раніше портал Знай повідомляв, за який борг комунальники можуть подати до суду: несподівана відповідь адвоката.

Також наш портал інформував, людям підвищення тарифів, олігархам та монополістам – радість: експерт пояснив, кому вигідно піднімати ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, заплатити доведеться більше, ніж заборгували: комунальники порадували неплатників.