Пенсіонери здебільшого отримують субсидію на оплату комуналки, але навіть з урахуванням допомоги від держави багато на чому доводиться економити через невеликі пенсії. Втім, деякі особи похилого віку можуть отримати доплати. Про це повідомляє ПФУ.

Багато українських пенсіонерів отримують мізерні пенсії, яких ледве вистачає, щоб дотягнути до наступної виплати. У таких умовах часто доводиться вибирати між оплатою комуналки та купівлею необхідних продуктів.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Держава робить спроби покращити життя таких громадян та надає різні надбавки та доплати. Наприклад, майже всі пенсіонери при досягненні певного віку можуть розраховувати на щомісячну надбавку.

Так, майже 600 гривень доплачують пенсіонерам віком від 80 років. В той самий час особи віком від 75 до 80 років одержують по 456 гривень, а від 70 до 75 років – 300 гривень.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Отримання пенсії, скріншот: Facebook

Ця надбавка призначається автоматично, тому пенсіонеру не потрібно звертатися до органів ПФУ. Важливо зазначити, що такий бонус можуть отримати громадяни з пенсіями, розмір яких не вищий за 10 340,35 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ застеріг пенсіонерів від проблем: що потрібно зробити, якщо отримуєте гроші через "Ощад".

Також наш портал інформував, 114 грн на харчування та ліки: маленькі пенсії та комуналка ставлять українських пенсіонерів на межу голоду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, втратили стаж в одну мить: у ПФУ попередили українців - зробіть, щоб не залишитися без пенсії.