Якщо ви пенсіонер і вирішили або влаштуватися на роботу, або навпаки - піти з роботи і відпочити, то ось що вам важливо знати.

Треба обов'язково повідомити Пенсійному фонду про ваші зміни в житті, і зробити це потрібно протягом 10 днів. Якщо почали працювати або відкрили ФОП - також повідомляєте про це.

пенсіонери

Закінчили працювати - теж говорите їм про це. Може статися, що вони попросять докази, тому будьте готовими показати документи, які підтверджують ваші слова.

Це може здатися нудною бюрократією, але насправді це на вашу користь. Для працюючих пенсіонерів пенсію рахують по-іншому, і це може бути не так вигідно, як коли ви не працюєте.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Показати ще

І якщо підвищують соціальні стандарти, пенсію автоматично не перерахують, якщо ви працюєте. Так що краще знати і враховувати всі ці моменти.

пенсіонер

А коли настане час зупинитися і відпочити від роботи, то тоді зможете отримати кілька приємних бонусів до пенсії.

Наприклад, можливість отримати пенсію за вислугу років, мінімальну пенсію за віком, яка може зрости, а також додаткові гроші за вікові доплати та за понаднормовий стаж.

Тобто, коли ви вирішите повністю відпочивати, у вас може з'явитися трошки більше грошей на насолоду життям. Усе це зроблено для того, щоб ваша старість була трошки затишнішою та теплішою.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua пенсіонери отримають 10-місячну виплату: роки праці не будуть забуті

Також, Знай.ua писав про не додадуть ні копійки: кого омине квітневе підвищення пенсій