Українські пенсіонери можуть отримати вельми значну надбавку у розмірі майже 1 тисяча гривень. Втім, претендувати на такий "бонус" можуть не всі.

Хто має право на цю щомісячну надбавку, йдеться у Законі України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій окремим категоріям осіб".

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

У 2024 році деякі категорії пенсіонерів можуть покращити своє матеріальне становище, оформивши щомісячну доплату у розмірі 944 гривні. На отримання коштів можуть претендувати громадяни віком від 80 років та старші, але ще потрібно відповідати й іншим критеріям.

Хто отримає доплати:

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще
  • пенсіонери від 80 років та старше;
  • мешкають самі;
  • одержують пенсію за віком;
  • потребують постійного догляду за станом здоров'я.

Пенсія. Фото: скрін youtube

Розмір доплати становить 40% від прожиткового мінімуму особам, що втратили працездатність. З 1 січня розмір цього прожиткового мінімуму зріс до 2361 гривні, а разом із ним і доплата – до 944,4 гривні.

Важливо відзначити, що пенсіонер не матиме права на такий вид доплати, якщо отримує пенсію щодо інвалідності. До того ж потрібне документальне підтвердження необхідності постійного догляду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ застеріг пенсіонерів від проблем: що потрібно зробити, якщо отримуєте гроші через "Ощад".

Також наш портал інформував, 114 грн на харчування та ліки: маленькі пенсії та комуналка ставлять українських пенсіонерів на межу голоду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, втратили стаж в одну мить: у ПФУ попередили українців - зробіть, щоб не залишитися без пенсії.