Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні пройшла друга "хвиля" індексації пенсій. Виплати з 1 квітня збільшили тим, хто продовжує працювати на заслуженому відпочинку. Стало відомо, що ця категорія громадян отримає кошти одразу за кілька місяців.

У прес-службі ПФУ повідомили, що перерахунок пенсіонерам, які продовжують працювати, накопичувати страховий стаж та сплачувати податки, проведуть у червні.

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Саме тоді громадяни отримають доплати до своїх пенсій. У ПФУ пояснили, що статистика про сплату єдиного соціального внеску (ЕСВ) надходить із запізненням. Дані будуть надані до 10 травня, але лише у червні нарахують нові суми.

Доплати зарахують одразу за кілька місяців – квітень та травень. У ПФУ також уточнили, що для перерахунку громадянам не варто звертатись до відділень. Надбавки будуть нараховані автоматично.

Популярні новини зараз

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Оформлення пенсії, скріншот: Facebook

Проте є важлива умова – працюючий пенсіонер має накопичити 24 місяці страхового стажу станом на 1 березня 2024 року. Йдеться про період, що минув з попередньої індексації для українця.

Також відомо, що з 1 квітня в Україні зросла мінімальна заробітна платня. Вона сягнула 8000 грн. Як відомо, з 1 січня вона складала 7100 грн. У зв'язку з цим підвищили пенсії громадянам, які досягли 65-річного віку. Ці пенсіонери почали одержувати від 3200 грн. Раніше їм нараховували 2840 грн.

Нагадаємо, три десятиліття гнути спину не доведеться: хто може вийти на пенсію із мінімальним стажем.

Раніше повідомлялося, українцям пропонують не ходити голодними: як отримати крупи, консерви та інші смаколики.

Також, уже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку.